Wednesday, 3 September 2014

Perjuangan




assalamualaikum semua  :))
misi 45kg still berjalan , sekarang berat aku  49 kg,
ye lagi 4 kg, bile nak capai target mula la berat statik, mule la teringin nak makan benda bukan2, mula la rase stress, banyak kali kelaut lepas raya, sekali dah cheat susa nak berenti, kau tau mase raya aku naik sampai 54.8kg.
Pehhhhh, memang naik kaw2 la. 


Then aku start diet, jaga makan, x exercise sebab bile exercise je badan kite start build muscle, so sebab tu berat statik je, so lepas raya aku fokus kat angka penimbang.
Memang terbaik bile lpas 6 hari aku boleh turun sampai 49.5.
then lagi sikit nak capai target ni aku dah start workout setengah jam sehari.
Oke lg 4 kg nak turun ni setakat ni alhamdulillah bangun pg aku bleh turun dalam 900gram sehari. Bagi aku sangat besar 900 gram, ade orang boleh lebih lagi, tapi BMI aku dah normal so weightloss sgt slow. Sebelum aku tidur aku akan timbang lagi, tau akan naik tapi tujuan aku timbang sebelum tidur utk take action bile berat aku naik melampau.
Selalunye aku akan naik 500 gram lepas makan, jangan risau, esok pagi timbang mesti turun 900 gram. Kalau nasib aku baik turun dalam 1.5 kg sehari pon penah, hehe.
So tu je la aku nak cite, 5.9.2014 ni aku dah balik unisza, kat sne maintainkan cara makan n fokus exercise pulak.

Mase bulan puase larat je aku jog stgh jam n jumping jack 150 kali, tapi x larat nak buat workout jillian michaels, sape nak tau workout tu boleh search kat utube, search 'jillian michaels shred', ade 3 levels, setiap level setengah jam, sekarang aku fokus kat level 1, bila berat dah statik, tanak turun dah aku beralih ke level 2, ewah beralih, kahkah.


Oke ni la jillian michaels, dy yg jadi coach utk cite biggest loser tu, rasanya dia dah berusia, tapi body dia memang cun, x kurus sangat, aku suke camni la, haha

Aku teringin nak lari atas treadmill sambil tengok tv, hmm
Dah grad n dah keje aku nak grab sebijik, walaupon aku dah dapat 45kg sebab nak sihat sepanjang hayat, kalau malas nak jog kat luar aku leh lari je atas treadmill sambil tengok cte koreaaaaa, hahahaha gelak besar.



Azam aku masuk sem 3 ni nak dapat dekan lagi, kalau boleh nak first class degree, then nak berjimat cermat macam mase skolah dlu, harhar.
Lagi satu haruslah capai berat 45kg, xpon kalau mampu nak continue sampai 43kg. Kalau berat 45kg tu dah kering sangat n x chubby dah aku stop je sampai berat camtu, takkan continue sampai 43kg, aku x suke sangat kurus kering, haruslah ade chubby sikit, bak kata orang 'badan sedap'. Sebab berat sekarang pun dah ade orang cakap okay tapi mate aku cakap x oke, haha
Dan azam last aku, nak jaga cik iphong aku ni baik2, tanak ganas2 sebab aku memang ganas, hahahahaha

Oke lah, banyak benda nak cite tapi jejari ku yang makin runcing ni rase malas pulak, hahahahaha
Mengada, k, assalamualaikum :))

nRelate Posts and Homepage