Sunday, 8 January 2017

Perancangan.

assalamualaikum
lama gila tak menaip..
sekarang aku tengah intern, buat yg nak tau ape aku buat sekarang, lagi 2 bulan habis la.
and yes tahun ni aku dah 23. angka yang aku paling tak suka. entah kenapa.
dengar pulak lagu kodaline kan makin rase sayu pulak haha.
lepas habis intern aku nak keje jap jadi cikgu sebab aku memang minat mengajar, dan dalam mase sama buat master sebabnye aku nak jadi lectuter so memang kena ada master. lagipun aku memang ade cita-cita nak sambung belajar sebab aku dah mula realize yang makin banyak kita stdy makin banyak yang kita tak tau. tapi sekarang aku tengah dilema nak buat master bila haha. first choice nak buat lepas kawen which is memang impian aku nak rasa macam mane mak aku mengandungkan aku dan dalam masa yang sama belajar. aku nak rasa semua tu, nak rasa pegang tanggungjawab tu. dan lagi 1 alasan sebab aku da bosan study sorang2, jauh dari family, yang ada kawan2, aku nak rasa macam mana study berdua dengan suami (haha). nak tengok semangat belajar makin tinggi or makin kelaut haha. second choice is dalam tengah amek master mungkin dalam separuh aku nak terus kawen. ha paham tak, aku ade dua pilihan, start n habis master lepas kawen or start master sebelum kawen n habis lepas kawen. mengada lak rasa haha.
ade banyak lagi plan aku, study oversea (opkos kena kawen dulu, kalau tak aku sunyi)
phd pon salah satu impian aku.
aku nak belikan mak ayah aku barang2 yang diorg nak, cakap je nak ape, amek je barang ape, tak payah tengok harga haha.
pape pun doakan aku, insya Allah niat baik Allah akan permudahkan kan?
okay lah tu je buat masa sekarang. salamun alayk

Monday, 21 December 2015

final exam sem 5


dah  sem 5, hee baru nak menjenguk blog, bzy :'(
aku delete gmbar aku yg dlm entry berat turun tu sebab..
ade la sebab tersendiri hhi
harini first day exam, doakan ye muahh adiosss
salamun alayk :))

Wednesday, 3 September 2014

Perjuangan




assalamualaikum semua  :))
misi 45kg still berjalan , sekarang berat aku  49 kg,
ye lagi 4 kg, bile nak capai target mula la berat statik, mule la teringin nak makan benda bukan2, mula la rase stress, banyak kali kelaut lepas raya, sekali dah cheat susa nak berenti, kau tau mase raya aku naik sampai 54.8kg.
Pehhhhh, memang naik kaw2 la. 


Then aku start diet, jaga makan, x exercise sebab bile exercise je badan kite start build muscle, so sebab tu berat statik je, so lepas raya aku fokus kat angka penimbang.
Memang terbaik bile lpas 6 hari aku boleh turun sampai 49.5.
then lagi sikit nak capai target ni aku dah start workout setengah jam sehari.
Oke lg 4 kg nak turun ni setakat ni alhamdulillah bangun pg aku bleh turun dalam 900gram sehari. Bagi aku sangat besar 900 gram, ade orang boleh lebih lagi, tapi BMI aku dah normal so weightloss sgt slow. Sebelum aku tidur aku akan timbang lagi, tau akan naik tapi tujuan aku timbang sebelum tidur utk take action bile berat aku naik melampau.
Selalunye aku akan naik 500 gram lepas makan, jangan risau, esok pagi timbang mesti turun 900 gram. Kalau nasib aku baik turun dalam 1.5 kg sehari pon penah, hehe.
So tu je la aku nak cite, 5.9.2014 ni aku dah balik unisza, kat sne maintainkan cara makan n fokus exercise pulak.

Mase bulan puase larat je aku jog stgh jam n jumping jack 150 kali, tapi x larat nak buat workout jillian michaels, sape nak tau workout tu boleh search kat utube, search 'jillian michaels shred', ade 3 levels, setiap level setengah jam, sekarang aku fokus kat level 1, bila berat dah statik, tanak turun dah aku beralih ke level 2, ewah beralih, kahkah.


Oke ni la jillian michaels, dy yg jadi coach utk cite biggest loser tu, rasanya dia dah berusia, tapi body dia memang cun, x kurus sangat, aku suke camni la, haha

Aku teringin nak lari atas treadmill sambil tengok tv, hmm
Dah grad n dah keje aku nak grab sebijik, walaupon aku dah dapat 45kg sebab nak sihat sepanjang hayat, kalau malas nak jog kat luar aku leh lari je atas treadmill sambil tengok cte koreaaaaa, hahahaha gelak besar.



Azam aku masuk sem 3 ni nak dapat dekan lagi, kalau boleh nak first class degree, then nak berjimat cermat macam mase skolah dlu, harhar.
Lagi satu haruslah capai berat 45kg, xpon kalau mampu nak continue sampai 43kg. Kalau berat 45kg tu dah kering sangat n x chubby dah aku stop je sampai berat camtu, takkan continue sampai 43kg, aku x suke sangat kurus kering, haruslah ade chubby sikit, bak kata orang 'badan sedap'. Sebab berat sekarang pun dah ade orang cakap okay tapi mate aku cakap x oke, haha
Dan azam last aku, nak jaga cik iphong aku ni baik2, tanak ganas2 sebab aku memang ganas, hahahahaha

Oke lah, banyak benda nak cite tapi jejari ku yang makin runcing ni rase malas pulak, hahahahaha
Mengada, k, assalamualaikum :))

nRelate Posts and Homepage