Wednesday, 3 September 2014

Perjuangan




assalamualaikum semua  :))
misi 45kg still berjalan , sekarang berat aku  49 kg,
ye lagi 4 kg, bile nak capai target mula la berat statik, mule la teringin nak makan benda bukan2, mula la rase stress, banyak kali kelaut lepas raya, sekali dah cheat susa nak berenti, kau tau mase raya aku naik sampai 54.8kg.
Pehhhhh, memang naik kaw2 la. 


Then aku start diet, jaga makan, x exercise sebab bile exercise je badan kite start build muscle, so sebab tu berat statik je, so lepas raya aku fokus kat angka penimbang.
Memang terbaik bile lpas 6 hari aku boleh turun sampai 49.5.
then lagi sikit nak capai target ni aku dah start workout setengah jam sehari.
Oke lg 4 kg nak turun ni setakat ni alhamdulillah bangun pg aku bleh turun dalam 900gram sehari. Bagi aku sangat besar 900 gram, ade orang boleh lebih lagi, tapi BMI aku dah normal so weightloss sgt slow. Sebelum aku tidur aku akan timbang lagi, tau akan naik tapi tujuan aku timbang sebelum tidur utk take action bile berat aku naik melampau.
Selalunye aku akan naik 500 gram lepas makan, jangan risau, esok pagi timbang mesti turun 900 gram. Kalau nasib aku baik turun dalam 1.5 kg sehari pon penah, hehe.
So tu je la aku nak cite, 5.9.2014 ni aku dah balik unisza, kat sne maintainkan cara makan n fokus exercise pulak.

Mase bulan puase larat je aku jog stgh jam n jumping jack 150 kali, tapi x larat nak buat workout jillian michaels, sape nak tau workout tu boleh search kat utube, search 'jillian michaels shred', ade 3 levels, setiap level setengah jam, sekarang aku fokus kat level 1, bila berat dah statik, tanak turun dah aku beralih ke level 2, ewah beralih, kahkah.


Oke ni la jillian michaels, dy yg jadi coach utk cite biggest loser tu, rasanya dia dah berusia, tapi body dia memang cun, x kurus sangat, aku suke camni la, haha

Aku teringin nak lari atas treadmill sambil tengok tv, hmm
Dah grad n dah keje aku nak grab sebijik, walaupon aku dah dapat 45kg sebab nak sihat sepanjang hayat, kalau malas nak jog kat luar aku leh lari je atas treadmill sambil tengok cte koreaaaaa, hahahaha gelak besar.



Azam aku masuk sem 3 ni nak dapat dekan lagi, kalau boleh nak first class degree, then nak berjimat cermat macam mase skolah dlu, harhar.
Lagi satu haruslah capai berat 45kg, xpon kalau mampu nak continue sampai 43kg. Kalau berat 45kg tu dah kering sangat n x chubby dah aku stop je sampai berat camtu, takkan continue sampai 43kg, aku x suke sangat kurus kering, haruslah ade chubby sikit, bak kata orang 'badan sedap'. Sebab berat sekarang pun dah ade orang cakap okay tapi mate aku cakap x oke, haha
Dan azam last aku, nak jaga cik iphong aku ni baik2, tanak ganas2 sebab aku memang ganas, hahahahaha

Oke lah, banyak benda nak cite tapi jejari ku yang makin runcing ni rase malas pulak, hahahahaha
Mengada, k, assalamualaikum :))

Wednesday, 16 July 2014

Berat turun...

Assalamualaikum, lama dah tak update kan..
bzy la, cari duit nak beli iphongg, lame ngidam, hahaha
sejak bulan puase ni berat turun mendadak, takde consume pape product pon, maybe letih keje n time buke puase pon tak melantak macam syaitonnnn, hhak

tak tinggi mane pon, 154cm je, gemok pendek, hhak
yg bestnye tulang selangka/collarbone yg lama menghilang dah timbul,yeayyyyyyy
tak tau ape tu tulang selangka?


ha yang bawah leher tu, kalau timbul sgt pon x lawa jgk,contoh camni

  
bagi aku yang paling elok yang camni


selalunye orang yang ada tulang selangka tu memang kuruihhhh, hha
target sebelum raya 49kg
target sebelum masuk sem 3 bulan 9 nt 45kg, doakan yeeeeee,
target aku untuk 3bulan cuti n sebelum masuk sem 3 :-
1) nak dapat anugerah dekan
2)nak berat 45kg
3)nak iphone 5s 32gb
alhamdulillah dah check result n dapat anugerah dekan,
berat 45 tu otw, bosan pegang angka 5 je bertahun
iphongg pon otw, insya allah sebelum raya, ni tengah survey2, iphong tu aku ngidam dari aku skolah lagi sampai la buat degree, dari form 4 kotttt, 4tahun memendam rase, ye la keperluan lain banyak, duit yuran, laptop, printer, mp4, duit buku beratus2, alhamdulillah dgn disiplin yang tggi n semangat berjimat cermat aku mampu beli semua ni dengan usaha aku sendiri, yeahhhhhhhh!
lastly, semoga aku dapat berat 45kg sebelum naik pentas amek anugerah dekan nt, amin.
permudahkanlah ya Allah..

Wednesday, 11 June 2014

Baucer buku.



aku pon tak tau ape motif pompuan tu ade dengan payung bagai, kahkah.
okay stop main2, serius.
aku ade azam, kamon lah, ingat aku takde azam ke?
first nak ade library and rak buku camni kat umah.
maksud aku rak buku yang ade tangge camtu, ohhh indahnye dapat main2 tangge!
azam second aku ialah rajin update blog, hhu.
hmm baucer buku ade lagi 50, cadangnye nak habiskan beli novel indie.
lejen press, fixi, terfaktab tapi malas pulak nak cari jauh2 kat angsana kan.
so, aku saje luahkan kat sini, mane tau ade yg jual buku lejen 5 rm50 free postage kan, nak jugak aku beli guna baucer buku, hhik
novel indie terbaik yang aku penah bace ialah rokok nan sebatang, 
maybe sebab aku suke travel and try makanan, tapi unexpected ending tu yang best tu. 
cinta sejati ialah cinta yang gagal~




nak semua niiiiii!
adios~


Saturday, 24 May 2014

Study week.


*baru tengok buku budak ni dah melalak*



Dah aku malas nak cakap pape.
Aku nak cepat2 habiskan exam, balik umah, keje dan beli iphone5s
Minggu study week ni jugak lah aku kena CHARLIE.
Dan ulser, ni kalau umi tau mau kena bising ni.
Sekarang aku da jadi pemadam pendendam kat charlie, jumpe je teros bunuh!
Selalu jumpe aku mesti buang kat luar sebab pikir dia ada family bla bla, tapi lepas kena sengat ngan air bisa dia aku jadi lebih kejam. Firaun sungguh aku.
Seksa.
Ulser ni bile nak baik tah, nak gosok gigi punye la sakit, tak gosok gigi kang haa.
Roomate dah g exam.
Aku sorang2 kat bilik melalak lagu sambil study dan jeling2 mane tau ade charlie merayap.
Damn. Sakit.
Takpelah sakit sebab binatang tu tapi..
Semoga aku dapat dekan. Tu je.
Bye, salam.




Wednesday, 14 May 2014

Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com


Assalamualaikum




Buat julung kalinya mama melancarkan Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com disertai  beberapa para sponsor yang hebat dengan menawarkan beberapa ganjaran yang menarik kepada para pemenang. 

Follow Blog :


Like Page :



Syarat utama :
  1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com
  3. Copy coding yang telah disediakandan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.
  4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.
  5. Giveaway ini akan berlangsung pada 10 Mei pukul 12 tengahari dan berakhir pada 20 Mei 2014 pada  12 tengahari juga.
  6. Pemenang akan diumumkan pada 25 Mei 2014 berdasarkan random

Hadiah Giveaway :
  • Tasbih Pearl x 10 pemenang 
  • Wang tunai RM 30 x 1 pemenang
  • Top up bernilai RM 5 x 5 pemenang
  • Tudung bawal berserta brooch x 1 pemenang
  • Senaskah Tafsiran Pimpinan Ar rahman x 1 pemenang
  • Sticker Homemade (2 sticker) x 1 pemenang
  • Keychain Penyu x 5 pemenang
  • Hadiah Misteri x 2 pemenang
  • Kain Baju Kurung 4M  dan Goodie beg bersama accesories x 1 pemenang
  • Tudung Bawal Plain x 2 pemenang
  • 3 Pin Tudung by Pin2it by NeenaAnuar x 3 pemenang
  • Buku Terbitan Ana Muslim bernilai RM 100 x 1 pemenang
  • Bedak Sejuk Azza's Gold Powder x 1 pemenang

Nota :

34 pemenang di cari, di harap giveway ini akan mendapat sambutan dengan meriahnya. Sekian, terima kasih.

Monday, 12 May 2014

Menang Giveaway!

Yeay alhamdulillah menang GA lg walaupon da lame tak join, hhi
Rezeki sesaje join GA kak Diana Rashid, hai kak Diana!
Ritu ade dapat tudung aidijuma, shawl satin, novel vampire diaries tp tak buat entry pon, hmm.
Ni buat entri sbb eksaited meh da lame tak join, tetibe join dan dapat, hha

taraaaaaa~


tadaaaaaaaaaaa~
Yang ni boleh tengok kat sidebar yang ade tulis komen terkini, p tengok sendiri.
Sape nak bagi topup 10 gitu je hoii padahal takde usaha sangat pon, uhuk!
Thank you kak diana & kak sara, muah setepek.
Adios~


Saturday, 10 May 2014

Lirik : Demons - Imagine Dragons


*ni lah wajah 2 ekoq demons yg sebenar, kahkah*



When the days are cold
And the cards all fold
And the saints we see
Are all made of gold

When your dreams all fail
And the ones we hail
Are the worst of all
And the blood’s run stale


I wanna hide the truth
I wanna shelter you
But with the beast inside
There’s nowhere we can hide


No matter what we breed
We still are made of greed
This is my kingdom come
This is my kingdom come


When you feel my heat
Look into my eyes
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide
Don’t get too close
It’s dark inside
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide


At the curtain’s call
It's the last of all
When the lights fade out
All the sinners crawl

So they dug your grave
And the masquerade
Will come calling out
At the mess you made


Don't wanna let you down
But I am hell bound
Though this is all for you
Don't wanna hide the truth


No matter what we breed
We still are made of greed
This is my kingdom come
This is my kingdom come


When you feel my heat
Look into my eyes
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide
Don’t get too close
It’s dark inside
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide

They say it's what you make
I say it's up to fate
It's woven in my soul
I need to let you go


Your eyes, they shine so bright
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how


When you feel my heat
Look into my eyes
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide
Don’t get too close
It’s dark inside
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide




* yang ni cover je, sedappp*


p/s : lagu ni ade dlm playlist blog ni,
       aku sentiasa pikir ayat dlm lirik kat bawah ni
        "no matter what we breed, we still are made of greed".


Thursday, 8 May 2014

Weirdooo.




Some people judge me.
They said the the girl with long hijab are weird.
Weird?
Oh yes, I'm limited edition too.

Mana mungkin kita bisa memuaskan hati semua orang, selagi nama kita manusia.
Tiada yang salah untuk tidak mampu.
Kerana kadang-kadang ada orang yang terlalu amat sukar untuk dipuaskan.
Kepada Allah kita berserah.

p/s : I'm creep, I'm weirdoooooo

War inside.




kau melihat aku tabah disini.

sedang tak kau ketahui,
kalau punya ‘kaki’,
aku pun memang mahu berlari pergi.
tapi, masih selalu aku buntu,
entah kemana mahu aku pergi


p/s : betapa ajaibnya blog,kita tak mengenali penulisnya tapi tau banyak mengenai hatinya. 


Hikmah.


Semua ketentuan Allah itu ada hikmah.
SEMUA.
tidak ada yang terkecuali.

Sayangnya,
Hikmah itu bukan macam cahaya lampu yang sekali petik suis kita boleh keluar dari kegelapan.
Sayangnya hikmah tu kadang kita tak dapat jumpa sambil senyum sengih gelak ketawa.
Sayangnya hikmah tu kadang kita tak dapat tengok dengan mata kita, hatta even if kita tak buta.

Sayang sangat sangat.
Dan lebih malang bila kita berhenti percaya kerja dan ketentuan Tuhan bila kita kata aku tak nampak apa yang baik dalam semua yang sedang berlaku.

Percaya tak?
Kadang Hikmah tu ajaib.
Cuma Allah yang tahu.
Dan kita cuma akan jumpa kalau DIA nak tunjuk.
Dan kalau tak pun,
Maknanya DIA cuma mahu kita percaya pada DIA.

Mengadu dan mengakulah.
“Tuhan, sungguh aku tak tahu apa kebaikkan yang kau sembunyikan dalam takdir hidupku,
Tapi aku percaya KAU pasti punya sebab yang baik.
Dan bantulah aku untuk percaya dengan sepenuh hatiku.”




Worst.


maafkan keduanya.
orang lain yang tak pernah memahami masalah dan


kesusahan kita,



dan diri kita sendiri yang selalu berharap akan ada



orang lain yang memahami masalah dan kesusahan 


kita.

Tuesday, 6 May 2014

Presentation.


*anak sape la ni tergolek-golek


Assalamualaikum w.b.t,
aku menaip sambil makan megi hot cup, makanan ruji student di akhir-akhir sem,
sebab ptptn dah kurang.
Padan muke aku. Kahkah
Orite hari ni buat kesekian kalinya presentation aku tunda lagi.
Pheww, takot sebenarnya.
Sebab aku yang kena buat opening dan bercakap pasal AURAT LELAKI.
Ehh TER caps lock pulak, heee
Sebab kuliah aku ramai lelaki tu yang berat sikit.
Kang ade yang bagi soalan maut pulokk.
Dah la malas nak citer.
Allahu..
Mudahkan aku khamis ni, amin


p/s : Syasya cite yang Kak Fina cakap Syasya, aku, Hani n Atie asik post pasal nikah je kat fb sejak akhir-akhir ni, macam dah ada bau2 nasik minyak. Dan Syasya cakap "ala Shud tu mmg dah ade orang tunggu". Hmm no comment --"

Saturday, 3 May 2014

Kemalesan.





Ape kena tah dengan aku ni.
Hari ni tak study lansung.
Jangan buat malas lagi please.
Dah dah la tu.
Lupa ke sem lepas tak dapat dekan?
Come on shud..
Jangan buat malas lagi.


Friday, 2 May 2014

Janji.


Kadang - kadang, 
Kita tak simpan dan ingat janji orang tu bukan sebab kita tak peduli atau tak kisah.
Tapi sebab kita tak mahu ada ruang untuk rasa sedih dan berduka kelak, 
Bila mengenangkan janji janji yang tak ditepati. 
kerana itu. 
Jangan tersalah anggap pada orang yang tak percaya pada janji.
Mereka bukan tak peduli. 
Bukan pula tak percaya pada kita.
Mereka kadang cuma tak mahu, 
Janji kita yang tak tertunaikan merubah rasa dan kedudukan kita dalam hatinya.



Wednesday, 30 April 2014

Saturday, 26 April 2014

struggle.




Assalamualaikum..

Just a quick update.
Maaf jarang update, just a little bit busy right now.
Presentation Aqidah & Akhlak, assignmet TITAS, mid-term bagai, phewww..



haha, yang ni aku buat 2-3 kerja dalam 1 masa, taip pasal adat resam untuk subjek TITAS, layan utube lg =='
penat ohh hari-hari tido 3-4 pagi,
mohon dipermudahkan urusan aku untuk present Aqidah nanti..
Hani & Hajar, good luck sygs2 semuaaaa..
Esok mid term Bahasa Arab, bangun pagi ni kepala berat sangat, macam nak demam..
Allahu, kuatkan aku.


Seluaq tidoq + berbungkuskan selimut, seram sejuk macam nak demammmm.. Sudah! Ayuh kita study discrete math! yoshhh!
 Arab dah cover dah malam tadi, alhamdulillah..


p/s : umi aku stdy kat uthm dan dia satu2 nya dalam kelas tu dapat 4flat, fine tercabar. kbaii nak study.




Blossom April Giveaway

[klik pada BANNER untuk join]

Senarai hadiah:

1st and 2nd Top Referral:
Set Facialcare Clarins bernilai RM100 ++ atau
Teddy Bear atau
Vintage Necklace atau
Jam Mustache

Cabutan bertuah:

4x Pin Shawl
2x Button Badge
5x Keychain
3x Bookmark

Hairclip
Brooch
Bracelet
Hairband
Tasbih Digital
Kipas Tangan

Obuse Liptint
Fridge Magnet
Beg Strawberry
Handphone Strap
Boboiboy Pencil Case
Lomocard Various Kpop Artist

Monday, 21 April 2014

GA Nurul Yui Collection



klik banner kalau nak join :)

Tarikh penting :

GA tamat : 24/4/2014
Senarai peserta : 25/4/2014
Tempoh semak peserta : 25/4/2014 - 27/4/2014
Senarai pemenang : 29/4/2014

Fitnah istikharah.

Kata seorang guru :
Apabila kamu bertunang dengan istisyarah dan istikharah, kemudian kamu diuji dengan wanita lain yang dilihat lebih baik, itu tandanya tunangan kamu itu yang terbaik. Ini kerana syaitan sedang mengada-adakan keburukannya agar pernikahan kamu terbatal. Maka, tatkala akad sempurna, hilanglah fitnah syaitan, bahagialah rumahtanggamu.
Manakala kebiasaan pada perhubungan secara tidak baik, pasangannya akan sentiasa dihias oleh syaitan, lantas dia tidak dapat melihat keburukan pasangannya. Maka, tatkala lafaz akad nikah sempurna, hilanglah hiasan syaitan, maka terdedahlah satu persatu aib, lalu berlakulah penceraian dan sebagainya.
~Jaga Hubungan~
-Ihsan Fadhli- Dan bilamana akad sudah sempurna, benar fitnah syaitan akan hilang. Namun syaitan henti menjalankan tugasnya . Godaannya akan terus menerus malah lebih dahsyat lagi. Pada ketika inilah, hubungan dengan ALLAH perlu diperkukuhkn lagi!




Doa.


Doa itu jambatan penghubung. 
Mendekatkan yang jauh.
"Kau tak penat berdoa?"
"Tak, memang aku takkan pernah penat berdoa."


Childish.

Mind pleaseeee.

Quit.



*sigh*



do you ever lay awake at night
staring at the ceiling
while you think about every moment you
wish you could change ?

Saturday, 19 April 2014

Miss my childhood.



If you ask me 3 years ago
When I still in the secondary school
How I feel to leave my childhood
I would say
"I’m totally excited"

To see the world out there
To feel the freedom
To be independent

But
If you ask me the same question now
I don’t have a word to describe

How I hate to grow up
How I hate to make my own decision
How I hate to meet people out there

By hook or by crook
I need to face everything
With my own self

By hook or by crook
I need to stand
With my own feet

Please be strong
Because you’re not getting younger
To stress yourself
To enjoy your life

Allahu..
Kuatkan aku


Move on.




Hidup kita kat dunia ni,
bukan untuk itu semata-mata.
So please,
dearself.
Just,
move on.

Mood switch off.

Assalamualaikum


And yes. I lied. Sepanjang hari aku pakai senyum plastik. Mood swing sana sini. 
Ada masa kite tak okay dan rasa nak bercakap, membebel, meluahkan kat orang, tapi dalam masa yang sama taknak dia bagi respons. Mungkin dah penat nak dengar perkataan "sabar", mungkin dah penat nak rasa dia usap bahu kita dan tunjuk pandangan faham tu.
Mungkin dah penat lalui situasi yang sama berulang kali.
Aku just nak orang dengar je.
Oh yes, aku nak luahkan kat orang yang takde perasaan.
eh ade ke?
lantak~


Maybe sebab tu bila down aku nak bahu. Tu yang dalam lagu banyak ayat "i'll be your crying shoulder" 
Sebab bahu tu lagi comfort dari perkataan dan ayat2 pujuk, kan?


Kadang-kadang orang pompuan ni boleh moody secara tetibe. Tanpa sebab. Bila dah kata tanpa sebab amat lah tak best bile ade yang bertanya " kenapa ni??" 
dah mention "tak tau, takde sebab "
please jangan paksa aku citer benda yang aku sendiri pon masih samar-samar.

Tido.
Painkiller paling mujarab dalam dunia bila rasa nak melalak.




p/s : esok midterm theory, nak menjerit i'm DONE DONE DONE DONE DONE boleh?

Friday, 18 April 2014

Lirik : Lifehouse- Blind

Assalamualaikum..



aku suke vocalist dia, tapi dalam video ni je la, hahaha
sekarang setiap kali study aku akan bukak link ni
best ah lagu ni, aku jumpe dalam novel rokok nan sebatang
sedapnya lagu ni.... sedap gile2 ahh



meh tengok lirik

"Blind"

I was young but I wasn't naive
I watched helpless as he turned around to leave
And still I have the pain I have to carry
A past so deep that even you could not bury if you tried

After all this time
I never thought we'd be here
Never thought we'd be here
When my love for you was blind
But I couldn't make you see it
Couldn't make you see it
That I loved you more than you'll ever know
A part of me died when I let you go

I would fall asleep
Only in hopes of dreaming
That everything would be like it was before
But nights like this it seems are slowly fleeting
They disappear as reality is crashing to the floor

After all this time
I never thought we'd be here
Never thought we'd be here
When my love for you was blind
But I couldn't make you see it
Couldn't make you see it
That I loved you more than you'll ever know
A part of me died when I let you go

After all this why
Would you ever wanna leave it
Maybe you could not believe it
That my love for you was blind
But I couldn't make you see it
Couldn't make you see it
That I loved you more than you will ever know
A part of me died when I let you go
That I loved you more than you'll ever know
A part of me died when I let you go


p/s : esok aku midterm OS, takde hati betul la --"

Monday, 14 April 2014

Homesick


*Tadi mira cakap besut bakal hujan tp tak pon :'(

Mid sem break aku tak balik rumah pon.
Anak durhaka kan?
Hajar pernah cakap selagi ada kesempatan balik so balik je la..
Yes, statement tu buat aku bisu sepanjang hari, mood aku swing sana, swing sini.
Rasa bersalah.
Tapi dah umi yang cakap takpelah tak payah balik pon takpe, nanti kan ada cuti panjang..
Dan kalau aku balik pon aku akan jadi penunngu rumah secara seminggu.
Kau bayangkan je la ayah aku dengan kedainye dari pagi sampai malam.
Umi lak lepas balik ngajar teros g kedai lg satu.
Aqif lak balik dr tadika teros lepak kedai.
Fet tengahari g kedai sampai malam.
Amri & azam kat asrama.
Adik balik sekolah start moto teros g kedai.
Kedai.
Kedai.
Kedai.
Arghhhhh!
Benci ahhh
Aku rase lonely beb.

Aku bangun pagi, g basuh baju, jemur, ayah aku hantar brg masak tghri n g balik keje. Tak sempat aku nak tanya hari ni nak makan ape? Kadang msj je ayah tanya nak makan ape, lpas dy reply aku pon mule masak tengahari.
Kalau petang bosan2 g lah buat kek ke kuih pape, kalau fet ade fet yg settle hal baju, aku settle dapur.
Tu je rutin aku kalau kat rumah, kadang ngadap novel, kadang mingguan wanita pon aku baca, hahahaha!
Bosan .


Dulu mase kecik aku tak kesah & paham je kalau aku kena tinggal kat rumah nenek aku, umi ayah keje.
At least aku ade fet.
Tapi sekarang fet pon bzy je.
Nak bawak dia keluar g makan nasi lemak oldtown kat tesco (perlu ke mention TESCO?)  pon ayah cakap " biar la dia keje"
wuwuwuwu~

Dulu kat asrama bila aku call umi "umi datang melawat tak minggu ni?"
Umi said "umi bzy ni, banyak assignment bla bla bla... "
"Ala tanya je, kalau tak boleh takpe la, tak kesah pon"
"Okay tak kesah kan?jaga diri, belajar rajin2"
Perbualan tamat.


Situasi fet pulak,  "umi datang melawat tak minggu ni?"
Umi said "umi bzy ni, banyak assignment bla bla bla... "
"Kawan kite mak bapak diorang semua datang, umi & ayah je yg jarang dtg blablablabla.."
"okay lah nanti umi datang"
Perbualan tamat.

See?

Umi pernah cakap kat sedara "kalau fatihah ni payah sikit, kalau tak datang melawat mule la blablabla.. kalau shuhada ni faham sikit kite keje ape semua"
Hmm, yes aku pham. Boleh anggap aku akan paham.
Tapi jangan terlalu amek remeh hati aku.
Jangan lah balik2 aku je yang kene paham.
Ye, mmg aku dilahirkan utk mengalah & jaga hati semua org kan?
Tak pe lah, maybe aku akan dapat ganjarannya nanti.
Sebab tu bile ade si navy nak ajak kawin aku tak nak.
Aku dah penat kene tinggal & hidup sensorang lah beb.
Dari kecik kot aku dah hadap benda ni.
Bosan beb.
Nanti dah kawin kene tinggal lagi, maklumlah navy kan kene tinggal anak bini untuk g  berlayar.
Dia kata dalam sebulan 2 minggu je..
JEEEE?
2 minggu aku kene hidup sorang2?
omg! omg!
Rase mcm tak kawin je camtu. HAHA
Macam mana kalau ade 1 hari mood aku tetibe down, nak marah sokmo nanti nak mintak peluk kat sape? suami tah kat mane2, kahkah.
Camne kalau rase nak manje gedik2 ngn suami macam kucenn miang tp suami tengah keje dan dia balik 2 minggu lg? maka, tidoq la aku dgn memeluk bayangannya, kah kah!


Abang aku cakap "dik aku rasa kau takkan dapat lelaki yg serius n bzy je, aku rase kau akan dapat yg sempoi2 je, lelaki ni bzy macam mana pon kene cari masa gak utk bini dia, tu mmg tuga dia utk paham kau, dah mmg sifat kau gitu, manja, hahahahah"
Babun abg aku ni.

Dah la aku dah malas nak taip dah, 
Jom layan creep-radiohead

When you were here before,Couldn’t look you in the eye
You’re just like an angel,Your skin makes me cry

You float like a feather In a beautiful world
I wish I was special You’re so fuckin’ special

But I’m a creep,I’m a weirdo
What the hell am I doin’ here? I don’t belong here

I don’t care if it hurts,I wanna have control
I want a perfect body,I want a perfect soul

I want you to notice, when I’m not around
You’re so fuckin’ special,I wish I was special

But I’m a creep, I’m a weirdo
What the hell am I doin’ here?
I don’t belong here, ohhhh, ohhhh

She’s running out again,She’s running out
She run run run run…run… run…

Whatever makes you happy,Whatever you want
You’re so fuckin’ special,I wish I was special

But I’m a creep,I’m a weirdo
What the hell am I doin’ here?
I don’t belong here

I don’t belong here…

ps : yeah i'm weirdooooo, semoga jodoh aku  baca entri ni, hai abam! kahkah