Saturday, 24 May 2014

Study week.


*baru tengok buku budak ni dah melalak*



Dah aku malas nak cakap pape.
Aku nak cepat2 habiskan exam, balik umah, keje dan beli iphone5s
Minggu study week ni jugak lah aku kena CHARLIE.
Dan ulser, ni kalau umi tau mau kena bising ni.
Sekarang aku da jadi pemadam pendendam kat charlie, jumpe je teros bunuh!
Selalu jumpe aku mesti buang kat luar sebab pikir dia ada family bla bla, tapi lepas kena sengat ngan air bisa dia aku jadi lebih kejam. Firaun sungguh aku.
Seksa.
Ulser ni bile nak baik tah, nak gosok gigi punye la sakit, tak gosok gigi kang haa.
Roomate dah g exam.
Aku sorang2 kat bilik melalak lagu sambil study dan jeling2 mane tau ade charlie merayap.
Damn. Sakit.
Takpelah sakit sebab binatang tu tapi..
Semoga aku dapat dekan. Tu je.
Bye, salam.




Wednesday, 14 May 2014

Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com


Assalamualaikum




Buat julung kalinya mama melancarkan Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com disertai  beberapa para sponsor yang hebat dengan menawarkan beberapa ganjaran yang menarik kepada para pemenang. 

Follow Blog :


Like Page :



Syarat utama :
  1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com
  3. Copy coding yang telah disediakandan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.
  4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.
  5. Giveaway ini akan berlangsung pada 10 Mei pukul 12 tengahari dan berakhir pada 20 Mei 2014 pada  12 tengahari juga.
  6. Pemenang akan diumumkan pada 25 Mei 2014 berdasarkan random

Hadiah Giveaway :
  • Tasbih Pearl x 10 pemenang 
  • Wang tunai RM 30 x 1 pemenang
  • Top up bernilai RM 5 x 5 pemenang
  • Tudung bawal berserta brooch x 1 pemenang
  • Senaskah Tafsiran Pimpinan Ar rahman x 1 pemenang
  • Sticker Homemade (2 sticker) x 1 pemenang
  • Keychain Penyu x 5 pemenang
  • Hadiah Misteri x 2 pemenang
  • Kain Baju Kurung 4M  dan Goodie beg bersama accesories x 1 pemenang
  • Tudung Bawal Plain x 2 pemenang
  • 3 Pin Tudung by Pin2it by NeenaAnuar x 3 pemenang
  • Buku Terbitan Ana Muslim bernilai RM 100 x 1 pemenang
  • Bedak Sejuk Azza's Gold Powder x 1 pemenang

Nota :

34 pemenang di cari, di harap giveway ini akan mendapat sambutan dengan meriahnya. Sekian, terima kasih.

Monday, 12 May 2014

Menang Giveaway!

Yeay alhamdulillah menang GA lg walaupon da lame tak join, hhi
Rezeki sesaje join GA kak Diana Rashid, hai kak Diana!
Ritu ade dapat tudung aidijuma, shawl satin, novel vampire diaries tp tak buat entry pon, hmm.
Ni buat entri sbb eksaited meh da lame tak join, tetibe join dan dapat, hha

taraaaaaa~


tadaaaaaaaaaaa~
Yang ni boleh tengok kat sidebar yang ade tulis komen terkini, p tengok sendiri.
Sape nak bagi topup 10 gitu je hoii padahal takde usaha sangat pon, uhuk!
Thank you kak diana & kak sara, muah setepek.
Adios~


Saturday, 10 May 2014

Lirik : Demons - Imagine Dragons


*ni lah wajah 2 ekoq demons yg sebenar, kahkah*



When the days are cold
And the cards all fold
And the saints we see
Are all made of gold

When your dreams all fail
And the ones we hail
Are the worst of all
And the blood’s run stale


I wanna hide the truth
I wanna shelter you
But with the beast inside
There’s nowhere we can hide


No matter what we breed
We still are made of greed
This is my kingdom come
This is my kingdom come


When you feel my heat
Look into my eyes
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide
Don’t get too close
It’s dark inside
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide


At the curtain’s call
It's the last of all
When the lights fade out
All the sinners crawl

So they dug your grave
And the masquerade
Will come calling out
At the mess you made


Don't wanna let you down
But I am hell bound
Though this is all for you
Don't wanna hide the truth


No matter what we breed
We still are made of greed
This is my kingdom come
This is my kingdom come


When you feel my heat
Look into my eyes
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide
Don’t get too close
It’s dark inside
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide

They say it's what you make
I say it's up to fate
It's woven in my soul
I need to let you go


Your eyes, they shine so bright
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how


When you feel my heat
Look into my eyes
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide
Don’t get too close
It’s dark inside
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide



video

* yang ni cover je, sedappp*


p/s : lagu ni ade dlm playlist blog ni,
       aku sentiasa pikir ayat dlm lirik kat bawah ni
        "no matter what we breed, we still are made of greed".


Thursday, 8 May 2014

Weirdooo.




Some people judge me.
They said the the girl with long hijab are weird.
Weird?
Oh yes, I'm limited edition too.

Mana mungkin kita bisa memuaskan hati semua orang, selagi nama kita manusia.
Tiada yang salah untuk tidak mampu.
Kerana kadang-kadang ada orang yang terlalu amat sukar untuk dipuaskan.
Kepada Allah kita berserah.

p/s : I'm creep, I'm weirdoooooo

War inside.




kau melihat aku tabah disini.

sedang tak kau ketahui,
kalau punya ‘kaki’,
aku pun memang mahu berlari pergi.
tapi, masih selalu aku buntu,
entah kemana mahu aku pergi


p/s : betapa ajaibnya blog,kita tak mengenali penulisnya tapi tau banyak mengenai hatinya. 


Hikmah.


Semua ketentuan Allah itu ada hikmah.
SEMUA.
tidak ada yang terkecuali.

Sayangnya,
Hikmah itu bukan macam cahaya lampu yang sekali petik suis kita boleh keluar dari kegelapan.
Sayangnya hikmah tu kadang kita tak dapat jumpa sambil senyum sengih gelak ketawa.
Sayangnya hikmah tu kadang kita tak dapat tengok dengan mata kita, hatta even if kita tak buta.

Sayang sangat sangat.
Dan lebih malang bila kita berhenti percaya kerja dan ketentuan Tuhan bila kita kata aku tak nampak apa yang baik dalam semua yang sedang berlaku.

Percaya tak?
Kadang Hikmah tu ajaib.
Cuma Allah yang tahu.
Dan kita cuma akan jumpa kalau DIA nak tunjuk.
Dan kalau tak pun,
Maknanya DIA cuma mahu kita percaya pada DIA.

Mengadu dan mengakulah.
“Tuhan, sungguh aku tak tahu apa kebaikkan yang kau sembunyikan dalam takdir hidupku,
Tapi aku percaya KAU pasti punya sebab yang baik.
Dan bantulah aku untuk percaya dengan sepenuh hatiku.”




Worst.


maafkan keduanya.
orang lain yang tak pernah memahami masalah dan


kesusahan kita,



dan diri kita sendiri yang selalu berharap akan ada



orang lain yang memahami masalah dan kesusahan 


kita.

Tuesday, 6 May 2014

Presentation.


*anak sape la ni tergolek-golek


Assalamualaikum w.b.t,
aku menaip sambil makan megi hot cup, makanan ruji student di akhir-akhir sem,
sebab ptptn dah kurang.
Padan muke aku. Kahkah
Orite hari ni buat kesekian kalinya presentation aku tunda lagi.
Pheww, takot sebenarnya.
Sebab aku yang kena buat opening dan bercakap pasal AURAT LELAKI.
Ehh TER caps lock pulak, heee
Sebab kuliah aku ramai lelaki tu yang berat sikit.
Kang ade yang bagi soalan maut pulokk.
Dah la malas nak citer.
Allahu..
Mudahkan aku khamis ni, amin


p/s : Syasya cite yang Kak Fina cakap Syasya, aku, Hani n Atie asik post pasal nikah je kat fb sejak akhir-akhir ni, macam dah ada bau2 nasik minyak. Dan Syasya cakap "ala Shud tu mmg dah ade orang tunggu". Hmm no comment --"

Saturday, 3 May 2014

Kemalesan.





Ape kena tah dengan aku ni.
Hari ni tak study lansung.
Jangan buat malas lagi please.
Dah dah la tu.
Lupa ke sem lepas tak dapat dekan?
Come on shud..
Jangan buat malas lagi.


Friday, 2 May 2014

Janji.


Kadang - kadang, 
Kita tak simpan dan ingat janji orang tu bukan sebab kita tak peduli atau tak kisah.
Tapi sebab kita tak mahu ada ruang untuk rasa sedih dan berduka kelak, 
Bila mengenangkan janji janji yang tak ditepati. 
kerana itu. 
Jangan tersalah anggap pada orang yang tak percaya pada janji.
Mereka bukan tak peduli. 
Bukan pula tak percaya pada kita.
Mereka kadang cuma tak mahu, 
Janji kita yang tak tertunaikan merubah rasa dan kedudukan kita dalam hatinya.



nRelate Posts and Homepage