Wednesday, 30 April 2014

Saturday, 26 April 2014

struggle.




Assalamualaikum..

Just a quick update.
Maaf jarang update, just a little bit busy right now.
Presentation Aqidah & Akhlak, assignmet TITAS, mid-term bagai, phewww..



haha, yang ni aku buat 2-3 kerja dalam 1 masa, taip pasal adat resam untuk subjek TITAS, layan utube lg =='
penat ohh hari-hari tido 3-4 pagi,
mohon dipermudahkan urusan aku untuk present Aqidah nanti..
Hani & Hajar, good luck sygs2 semuaaaa..
Esok mid term Bahasa Arab, bangun pagi ni kepala berat sangat, macam nak demam..
Allahu, kuatkan aku.


Seluaq tidoq + berbungkuskan selimut, seram sejuk macam nak demammmm.. Sudah! Ayuh kita study discrete math! yoshhh!
 Arab dah cover dah malam tadi, alhamdulillah..


p/s : umi aku stdy kat uthm dan dia satu2 nya dalam kelas tu dapat 4flat, fine tercabar. kbaii nak study.




Blossom April Giveaway

[klik pada BANNER untuk join]

Senarai hadiah:

1st and 2nd Top Referral:
Set Facialcare Clarins bernilai RM100 ++ atau
Teddy Bear atau
Vintage Necklace atau
Jam Mustache

Cabutan bertuah:

4x Pin Shawl
2x Button Badge
5x Keychain
3x Bookmark

Hairclip
Brooch
Bracelet
Hairband
Tasbih Digital
Kipas Tangan

Obuse Liptint
Fridge Magnet
Beg Strawberry
Handphone Strap
Boboiboy Pencil Case
Lomocard Various Kpop Artist

Monday, 21 April 2014

GA Nurul Yui Collection



klik banner kalau nak join :)

Tarikh penting :

GA tamat : 24/4/2014
Senarai peserta : 25/4/2014
Tempoh semak peserta : 25/4/2014 - 27/4/2014
Senarai pemenang : 29/4/2014

Fitnah istikharah.

Kata seorang guru :
Apabila kamu bertunang dengan istisyarah dan istikharah, kemudian kamu diuji dengan wanita lain yang dilihat lebih baik, itu tandanya tunangan kamu itu yang terbaik. Ini kerana syaitan sedang mengada-adakan keburukannya agar pernikahan kamu terbatal. Maka, tatkala akad sempurna, hilanglah fitnah syaitan, bahagialah rumahtanggamu.
Manakala kebiasaan pada perhubungan secara tidak baik, pasangannya akan sentiasa dihias oleh syaitan, lantas dia tidak dapat melihat keburukan pasangannya. Maka, tatkala lafaz akad nikah sempurna, hilanglah hiasan syaitan, maka terdedahlah satu persatu aib, lalu berlakulah penceraian dan sebagainya.
~Jaga Hubungan~
-Ihsan Fadhli- Dan bilamana akad sudah sempurna, benar fitnah syaitan akan hilang. Namun syaitan henti menjalankan tugasnya . Godaannya akan terus menerus malah lebih dahsyat lagi. Pada ketika inilah, hubungan dengan ALLAH perlu diperkukuhkn lagi!




Doa.


Doa itu jambatan penghubung. 
Mendekatkan yang jauh.
"Kau tak penat berdoa?"
"Tak, memang aku takkan pernah penat berdoa."


Childish.

Mind pleaseeee.

Quit.



*sigh*



do you ever lay awake at night
staring at the ceiling
while you think about every moment you
wish you could change ?

Saturday, 19 April 2014

Miss my childhood.



If you ask me 3 years ago
When I still in the secondary school
How I feel to leave my childhood
I would say
"I’m totally excited"

To see the world out there
To feel the freedom
To be independent

But
If you ask me the same question now
I don’t have a word to describe

How I hate to grow up
How I hate to make my own decision
How I hate to meet people out there

By hook or by crook
I need to face everything
With my own self

By hook or by crook
I need to stand
With my own feet

Please be strong
Because you’re not getting younger
To stress yourself
To enjoy your life

Allahu..
Kuatkan aku


Move on.




Hidup kita kat dunia ni,
bukan untuk itu semata-mata.
So please,
dearself.
Just,
move on.

Mood switch off.

Assalamualaikum


And yes. I lied. Sepanjang hari aku pakai senyum plastik. Mood swing sana sini. 
Ada masa kite tak okay dan rasa nak bercakap, membebel, meluahkan kat orang, tapi dalam masa yang sama taknak dia bagi respons. Mungkin dah penat nak dengar perkataan "sabar", mungkin dah penat nak rasa dia usap bahu kita dan tunjuk pandangan faham tu.
Mungkin dah penat lalui situasi yang sama berulang kali.
Aku just nak orang dengar je.
Oh yes, aku nak luahkan kat orang yang takde perasaan.
eh ade ke?
lantak~


Maybe sebab tu bila down aku nak bahu. Tu yang dalam lagu banyak ayat "i'll be your crying shoulder" 
Sebab bahu tu lagi comfort dari perkataan dan ayat2 pujuk, kan?


Kadang-kadang orang pompuan ni boleh moody secara tetibe. Tanpa sebab. Bila dah kata tanpa sebab amat lah tak best bile ade yang bertanya " kenapa ni??" 
dah mention "tak tau, takde sebab "
please jangan paksa aku citer benda yang aku sendiri pon masih samar-samar.

Tido.
Painkiller paling mujarab dalam dunia bila rasa nak melalak.




p/s : esok midterm theory, nak menjerit i'm DONE DONE DONE DONE DONE boleh?

Friday, 18 April 2014

Lirik : Lifehouse- Blind

Assalamualaikum..



aku suke vocalist dia, tapi dalam video ni je la, hahaha
sekarang setiap kali study aku akan bukak link ni
best ah lagu ni, aku jumpe dalam novel rokok nan sebatang
sedapnya lagu ni.... sedap gile2 ahh



meh tengok lirik

"Blind"

I was young but I wasn't naive
I watched helpless as he turned around to leave
And still I have the pain I have to carry
A past so deep that even you could not bury if you tried

After all this time
I never thought we'd be here
Never thought we'd be here
When my love for you was blind
But I couldn't make you see it
Couldn't make you see it
That I loved you more than you'll ever know
A part of me died when I let you go

I would fall asleep
Only in hopes of dreaming
That everything would be like it was before
But nights like this it seems are slowly fleeting
They disappear as reality is crashing to the floor

After all this time
I never thought we'd be here
Never thought we'd be here
When my love for you was blind
But I couldn't make you see it
Couldn't make you see it
That I loved you more than you'll ever know
A part of me died when I let you go

After all this why
Would you ever wanna leave it
Maybe you could not believe it
That my love for you was blind
But I couldn't make you see it
Couldn't make you see it
That I loved you more than you will ever know
A part of me died when I let you go
That I loved you more than you'll ever know
A part of me died when I let you go


p/s : esok aku midterm OS, takde hati betul la --"

Monday, 14 April 2014

Homesick


*Tadi mira cakap besut bakal hujan tp tak pon :'(

Mid sem break aku tak balik rumah pon.
Anak durhaka kan?
Hajar pernah cakap selagi ada kesempatan balik so balik je la..
Yes, statement tu buat aku bisu sepanjang hari, mood aku swing sana, swing sini.
Rasa bersalah.
Tapi dah umi yang cakap takpelah tak payah balik pon takpe, nanti kan ada cuti panjang..
Dan kalau aku balik pon aku akan jadi penunngu rumah secara seminggu.
Kau bayangkan je la ayah aku dengan kedainye dari pagi sampai malam.
Umi lak lepas balik ngajar teros g kedai lg satu.
Aqif lak balik dr tadika teros lepak kedai.
Fet tengahari g kedai sampai malam.
Amri & azam kat asrama.
Adik balik sekolah start moto teros g kedai.
Kedai.
Kedai.
Kedai.
Arghhhhh!
Benci ahhh
Aku rase lonely beb.

Aku bangun pagi, g basuh baju, jemur, ayah aku hantar brg masak tghri n g balik keje. Tak sempat aku nak tanya hari ni nak makan ape? Kadang msj je ayah tanya nak makan ape, lpas dy reply aku pon mule masak tengahari.
Kalau petang bosan2 g lah buat kek ke kuih pape, kalau fet ade fet yg settle hal baju, aku settle dapur.
Tu je rutin aku kalau kat rumah, kadang ngadap novel, kadang mingguan wanita pon aku baca, hahahaha!
Bosan .


Dulu mase kecik aku tak kesah & paham je kalau aku kena tinggal kat rumah nenek aku, umi ayah keje.
At least aku ade fet.
Tapi sekarang fet pon bzy je.
Nak bawak dia keluar g makan nasi lemak oldtown kat tesco (perlu ke mention TESCO?)  pon ayah cakap " biar la dia keje"
wuwuwuwu~

Dulu kat asrama bila aku call umi "umi datang melawat tak minggu ni?"
Umi said "umi bzy ni, banyak assignment bla bla bla... "
"Ala tanya je, kalau tak boleh takpe la, tak kesah pon"
"Okay tak kesah kan?jaga diri, belajar rajin2"
Perbualan tamat.


Situasi fet pulak,  "umi datang melawat tak minggu ni?"
Umi said "umi bzy ni, banyak assignment bla bla bla... "
"Kawan kite mak bapak diorang semua datang, umi & ayah je yg jarang dtg blablablabla.."
"okay lah nanti umi datang"
Perbualan tamat.

See?

Umi pernah cakap kat sedara "kalau fatihah ni payah sikit, kalau tak datang melawat mule la blablabla.. kalau shuhada ni faham sikit kite keje ape semua"
Hmm, yes aku pham. Boleh anggap aku akan paham.
Tapi jangan terlalu amek remeh hati aku.
Jangan lah balik2 aku je yang kene paham.
Ye, mmg aku dilahirkan utk mengalah & jaga hati semua org kan?
Tak pe lah, maybe aku akan dapat ganjarannya nanti.
Sebab tu bile ade si navy nak ajak kawin aku tak nak.
Aku dah penat kene tinggal & hidup sensorang lah beb.
Dari kecik kot aku dah hadap benda ni.
Bosan beb.
Nanti dah kawin kene tinggal lagi, maklumlah navy kan kene tinggal anak bini untuk g  berlayar.
Dia kata dalam sebulan 2 minggu je..
JEEEE?
2 minggu aku kene hidup sorang2?
omg! omg!
Rase mcm tak kawin je camtu. HAHA
Macam mana kalau ade 1 hari mood aku tetibe down, nak marah sokmo nanti nak mintak peluk kat sape? suami tah kat mane2, kahkah.
Camne kalau rase nak manje gedik2 ngn suami macam kucenn miang tp suami tengah keje dan dia balik 2 minggu lg? maka, tidoq la aku dgn memeluk bayangannya, kah kah!


Abang aku cakap "dik aku rasa kau takkan dapat lelaki yg serius n bzy je, aku rase kau akan dapat yg sempoi2 je, lelaki ni bzy macam mana pon kene cari masa gak utk bini dia, tu mmg tuga dia utk paham kau, dah mmg sifat kau gitu, manja, hahahahah"
Babun abg aku ni.

Dah la aku dah malas nak taip dah, 
Jom layan creep-radiohead

When you were here before,Couldn’t look you in the eye
You’re just like an angel,Your skin makes me cry

You float like a feather In a beautiful world
I wish I was special You’re so fuckin’ special

But I’m a creep,I’m a weirdo
What the hell am I doin’ here? I don’t belong here

I don’t care if it hurts,I wanna have control
I want a perfect body,I want a perfect soul

I want you to notice, when I’m not around
You’re so fuckin’ special,I wish I was special

But I’m a creep, I’m a weirdo
What the hell am I doin’ here?
I don’t belong here, ohhhh, ohhhh

She’s running out again,She’s running out
She run run run run…run… run…

Whatever makes you happy,Whatever you want
You’re so fuckin’ special,I wish I was special

But I’m a creep,I’m a weirdo
What the hell am I doin’ here?
I don’t belong here

I don’t belong here…

ps : yeah i'm weirdooooo, semoga jodoh aku  baca entri ni, hai abam! kahkah